Startmotoren ryker til stadighet

Teknisk diskusjon / spørsmål rundt Mazda 3, Mazda 323 og Mazda MX-3
Post Reply
Skullenokværtsyklist
Posts: 1
Joined: Thu 28 Jul 2016, 12:11

Startmotoren ryker til stadighet

Post by Skullenokværtsyklist » Thu 28 Jul 2016, 13:35

Hei! Vi har en Mazda 3,2005-modell som vi kjøpte for 1 1/2 år siden. Forrige eier hadde da skiftet startmotor ca. 9 mnd tidligere. Han hadde byttet til en uoriginal startmotot av ukjent merke, men den var billigere enn Mekonomen sin. Startmotoren røk igjen første gang for oss 3 måneder senere. Det ble da satt inn en Mekonomen-startmotor (vi betalte bare mellomlegget) Så røk den på nytt ca. 15 måneder senere, og ny Mekonomen-startmotor ble satt inn. Nå er det bare 2-3 måneder siden sist, og samme symptomene dukket opp igjen for 3 dager siden. De er sporadiske i starten: Vi får ikke start når bilen er varm; noen ganger går det når vi har vridd om nøkkelen flere ganger, andre ganger er det bare klikkelyden uten noe mer reaksjon. Den starter igjen senere, og den starter når vi dytter den i gang. Bare litt upraktisk å måtte ha hjelp til å dytte i gang bilen når man er på butikken! :lol:
Den siste startmotoren vi skiftet, har ikke verkstedet fått tilbakemelding på ennå, men vi har i hvert fall ikke betalt noe ennå, så det har vært greit slik, men det er litt drygt at dette skjer så ofte. Bilmekanikeren som har ordnet den de siste gangene, ber oss nå sjekke om vi får start hvis vi trykker nøkkelen godt inn samtidig som vi vrir rundt, for å sjekke om det kunne være noe med tenningslåsen, tror jeg han sa. Vi har vært heldige så langt og ikke hatt flere episoder de siste dagene, så vi har ikke funnet ut om dette hjelper ennå.
Noen som har erfaring? Er det noe bakenforliggende som gjør at startmotorene ryker? Er det noen kjent problematikk på Mazda 3?
Takknemlig for alle tanker om saken! :D

Post Reply