Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Teknisk diskusjon og spørsmål om andre modeller enn dem listet ovenfor.
Svar
oasys
Innlegg: 35
Registrert: tor 03 mai 2007, 08:41
Sted: Oslo

Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Legg inn av oasys » ons 02 mar 2016, 10:07

De siste dagene har jeg opplevd at vindusheiser, speil, varmevifte, varmetrådene i bakruta og soltaket har konket ut samtidig. Sjekket sikringer, og de var ok. Så kan bilen stå over natta, og alt virker neste morgen. Det samme gjentar seg fra tid til annen. Å koble fra batteriet et par minutter har ingen virkning.
Er det et rele som begynner å fuske?
Bilen har ettermontert alarm som til tider har gitt el-anlegget i bilen en merkelig oppførsel. Men nå er det altså helt nye symptomer jeg opplever. Kan det ha å gjøre med 0-temp og mye luftfuktighet? En kamerat hadde en 02-Mondeo som selv betjente dørlåsene under slike værforhold som det er ute nå.

oasys
Innlegg: 35
Registrert: tor 03 mai 2007, 08:41
Sted: Oslo

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Legg inn av oasys » ons 11 mai 2016, 10:32

Soga fortsetter:
etter at alt har fungert prikkfritt et par måneder, har problemene kommet tilbake. Denne gang på permanent basis. Ikke særlig gøy når varmen ut er som nå. Det som ikke funker er: vindusheiser, speil, kupevifte (og aircon), soltak, vindusviskere/spyler. Alt sluttet å virke samtidig mens jeg kjørte. Resten av det elektriske fungerer fint.
Sikringer er ok. Verkstedet har ingen forslag.
Er det noen av dere som vet hva som kan ligge bak ?

Brukeravatar
Zepticon
Administrator
Innlegg: 2932
Registrert: ons 03 aug 2005, 21:49
Sted: Trondheim

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Legg inn av Zepticon » ons 11 mai 2016, 18:06

Er ganske vanskelig å si. Elproblemer er vanskelig å feilsøke. Må ut med multimeteret og finne ut hvor strømmen stopper...
Bilde
Mazda 626 GT - 2.5 V6 - KL31
Mazda RX-7 FD - EU spec

oasys
Innlegg: 35
Registrert: tor 03 mai 2007, 08:41
Sted: Oslo

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Legg inn av oasys » tor 12 mai 2016, 10:04

Målte i sokkelen hvor det mistenkte releet sitter. 12V når tenninga er av, 6V når på. Ingen styrestrøm når jeg trykker de aktuelle bryterne. Det betyr vel at releet ikke er synderen. :evil: Det er snakk om "Power window"-releet; ett av de to som er montert utenfor sikringsboksen, mot fronten.

Takk for tipset, Zepticon. Ofte man begynner i feil ende :D

oasys
Innlegg: 35
Registrert: tor 03 mai 2007, 08:41
Sted: Oslo

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Legg inn av oasys » fre 05 mai 2017, 10:49

Etter 1 år er problemet endelig løst.
Det var ikke jordingsfeil, rele, sikring eller tenningsbryter, men alarmen.
Oppdaget det nærmest ved en tilfeldighet at 1 av de ca. 20 kontaktpunktene på alarmboksen hadde sotet til pga dårlig kontakt, forårsaket av en klemme inne i pluggen som hadde falt ut.
Loddet den aktuelle ledningen direkte på alarmen, og alt funker knirkefritt nå.

FIS-X
Innlegg: 346
Registrert: tor 12 apr 2012, 13:31
Sted: Nordmøre

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Legg inn av FIS-X » søn 07 mai 2017, 12:29

Det må jeg si er ganske godt gjort å klare finne feilen, så gratulerer :)
-95 Mazda 626 GE 2.5l v6 GT

oasys
Innlegg: 35
Registrert: tor 03 mai 2007, 08:41
Sted: Oslo

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Legg inn av oasys » man 08 mai 2017, 15:48

Takk for det :D
Kom på sporet da jeg kuttet over stripsene som holdt alarmboksen på plass oppunder pedalene.
Måtte få den vekk siden den sperret tilgangen til tenningsbryteren.
Da den deiset i dørken kom strømmen et kort øyeblikk tilbake. Trykket og kjente med fingrene til jeg hadde pinpointet det svake punktet. Det var ikke mulig å se noe avvik, så det var bare å føle seg frem. Feilen så jeg først da kontakten jeg mistenkte ble fjernet.
Ganske god følelse når brikkene endelig faller på plass og gåten blir løst!

Svar