Side 1 av 1

Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Lagt inn: ons 02 mar 2016, 10:07
av oasys
De siste dagene har jeg opplevd at vindusheiser, speil, varmevifte, varmetrådene i bakruta og soltaket har konket ut samtidig. Sjekket sikringer, og de var ok. Så kan bilen stå over natta, og alt virker neste morgen. Det samme gjentar seg fra tid til annen. Å koble fra batteriet et par minutter har ingen virkning.
Er det et rele som begynner å fuske?
Bilen har ettermontert alarm som til tider har gitt el-anlegget i bilen en merkelig oppførsel. Men nå er det altså helt nye symptomer jeg opplever. Kan det ha å gjøre med 0-temp og mye luftfuktighet? En kamerat hadde en 02-Mondeo som selv betjente dørlåsene under slike værforhold som det er ute nå.

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Lagt inn: ons 11 mai 2016, 10:32
av oasys
Soga fortsetter:
etter at alt har fungert prikkfritt et par måneder, har problemene kommet tilbake. Denne gang på permanent basis. Ikke særlig gøy når varmen ut er som nå. Det som ikke funker er: vindusheiser, speil, kupevifte (og aircon), soltak, vindusviskere/spyler. Alt sluttet å virke samtidig mens jeg kjørte. Resten av det elektriske fungerer fint.
Sikringer er ok. Verkstedet har ingen forslag.
Er det noen av dere som vet hva som kan ligge bak ?

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Lagt inn: ons 11 mai 2016, 18:06
av Zepticon
Er ganske vanskelig å si. Elproblemer er vanskelig å feilsøke. Må ut med multimeteret og finne ut hvor strømmen stopper...

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Lagt inn: tor 12 mai 2016, 10:04
av oasys
Målte i sokkelen hvor det mistenkte releet sitter. 12V når tenninga er av, 6V når på. Ingen styrestrøm når jeg trykker de aktuelle bryterne. Det betyr vel at releet ikke er synderen. :evil: Det er snakk om "Power window"-releet; ett av de to som er montert utenfor sikringsboksen, mot fronten.

Takk for tipset, Zepticon. Ofte man begynner i feil ende :D

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Lagt inn: fre 05 mai 2017, 10:49
av oasys
Etter 1 år er problemet endelig løst.
Det var ikke jordingsfeil, rele, sikring eller tenningsbryter, men alarmen.
Oppdaget det nærmest ved en tilfeldighet at 1 av de ca. 20 kontaktpunktene på alarmboksen hadde sotet til pga dårlig kontakt, forårsaket av en klemme inne i pluggen som hadde falt ut.
Loddet den aktuelle ledningen direkte på alarmen, og alt funker knirkefritt nå.

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Lagt inn: søn 07 mai 2017, 12:29
av FIS-X
Det må jeg si er ganske godt gjort å klare finne feilen, så gratulerer :)

Re: Vindusheiser m.m. svikter Xedos 9

Lagt inn: man 08 mai 2017, 15:48
av oasys
Takk for det :D
Kom på sporet da jeg kuttet over stripsene som holdt alarmboksen på plass oppunder pedalene.
Måtte få den vekk siden den sperret tilgangen til tenningsbryteren.
Da den deiset i dørken kom strømmen et kort øyeblikk tilbake. Trykket og kjente med fingrene til jeg hadde pinpointet det svake punktet. Det var ikke mulig å se noe avvik, så det var bare å føle seg frem. Feilen så jeg først da kontakten jeg mistenkte ble fjernet.
Ganske god følelse når brikkene endelig faller på plass og gåten blir løst!